Un blog? Per què? – ¿Un blog? ¿Por qué?

 

Un blog? Per què?

Qüestió de repte personal. Intueixo que aquest blog pot arribar a ser tota una experiència personal. Més enllà de resultar una simple afició, s’instal·la la idea de connectar amb la gent, amb el món.

Vaig obrir aquest blog per casualitat, només amb la intenció de seguir el d’un amic. Segons he esbrinat  fa poc, de fet el podria haver seguit -el blog del meu amic- simplement a través del meu e-mail; però soca que sóc, vaig obrir aquest blog. I ara no el desactivaré, oi?

(Per cert que el blog del meu amic és molt interessant i l’actualitza amb nous continguts amb certa regularitat. Seré jo tan disciplinada?)

Autorreconeguda ignorant del món cibernètic, vaig entrar a la xarxa  per saber què és exactament un blog; quin n’és l’objecte o l’objectiu. Sant google! Fins on he estat capaç de comprendre, la varietat de motius i continguts dels blogs és infinit. Això em permet fer-me’l al meu aire.

De fet ja fa uns dies que reflexiono sobre com podria enfocar el meu blog, quin hauria de ser el seu contingut; al menys, el contingut principal. No sóc experta en res que pugui resultar entretingut o profitós. La meva feina, per exemple, tot i que m’agrada, em temo que resultaria prou avorrida (parlar d’impostos? Ui, no!). A més, quines ganes arribar a casa i continuar parlant del mateix que les vuit hores anteriors. Tampoc tinc cap afició destacada ni dèria temàtica que valgui la pena socialitzar (ara de compartir en diuen “socialitzar”).

Rumiant, rumiant, al final he decidit que, de moment, centraré aquest blog en temes relacionats amb les emocions -a vegades les més íntimes-a parlar de l’atracció, de l’amor i el desamor, de la sensualitat -i fins i tot de l’erotisme, si s’escau-, de la sorpresa, de la tristesa, de l’engany, la ràbia… De primer incomoda una mica -oi?- parlar de les emocions. En qualsevol cas, no sóc gens pretenciosa: no en sóc experta, en emocions, però és un tema que em sedueix. De fa un temps que he anat escrivint petits relats sobre experiències viscudes, o imaginades, o sobre experiències d’altres que me les han explicades, situacions excitants, emotives; d’altres decebedores, frustrants, … el món de les relacions humanes i dels sentiments que s’hi barregen és extens com la mateixa imaginació. M’agrada estar atenta i observar (vet aquí l’ull que presideix aquesta presentació) com es (ens) mouen les emocions, en mi i en d’altres, coneguts o estranys. I passar-ho a text per compartir en un blog és tot un repte.

Nogensmenys, no descarto escriure en el futur sobre altres temes, segons neixin noves  inquietuds, aficions, interessos i les ganes d’explicar-los a qui em vulgui seguir.

Ah! He de fer-vos avinent que no sé escriure;  vull dir que no tinc un do especial per a l’escriptura. Tingueu present que els textos més llargs que escric són informes jurídics; ja podeu imaginar!

Veurem què en surt d’aquest experiment!

Ah! I escriuré tant en català com en castellà, segons em surti. Només us demano que sigueu benevolents amb les meves errades, barbarismes o expressions incorrectes, però agrairé que me les indiqueu. M’interessa l’ús correcte de les llengües. I  disposada a aprendre amb humilitat l’art de l’escriptura.

N.

(NOTA: Aquesta presentació la vaig escriure al desembre de 2014, quan vaig obrir el blog. I no ha estat fins avui, 16 de juliol de 2015, que m’he decidit a publicar-la, juntament amb el meu primer i ben tímid “post”. Ho dic perquè apareix com a data de publicació el 13 de desembre de 2014, però no he sabut actualitzar-la, per allò que us deia del meu analfabetisme tecnològic)

 

¿Un blog? ¿Por qué?

Cuestión de reto personal. Intuyo que un blog puede llegar a ser toda una experiencia personal. Más allá de una simple afición se instala la idea de conectar con la gente, con el mundo.

Abrí este blog por casualidad, solo con la intención de seguir el de un amigo. Según he averiguado recientemente, de hecho podría haberlo seguido -el blog de mi amigo- simplemente a través de mi e-mail; pero como soy algo torpe, abrí este blog. Y ahora no lo voy a desactivar, ¿verdad? (Por cierto que el blog de mi amigo es muy interesante y lo actualiza con nuevos contenidos con cierta regularidad. ¿Seré yo tan disciplinada?) Autorreconocida ignorante del mundo cibernético, entré en la red para saber qué es exactamente un blog; saber cuál es el objeto o el objetivo. San Google! Hasta donde he sido capaz de comprender, la variedad de motivos y contenidos de los blogs es infinito. Esto me permite hacerlo a mi aire. De hecho ya hace unos días que reflexiono sobre cómo podría enfocar mi blog, cuál debería ser su contenido; al menos, el contenido principal. No soy experta en nada que pueda resultar entretenido o provechoso. Mi trabajo, por ejemplo, aunque me gusta, me temo que resultaría bastante aburrido (¿hablar de impuestos? ¡Uy, no!). Además, qué pocas ganas llegar a casa y continuar hablando de lo mismo que las ocho horas anteriores. Tampoco tengo ninguna afición destacada ni obsesión temática que valga la pena socializar (ahora a eso de compartir lo llaman “socializar”).

Pensando, pensando, al final he decidido que, de momento, centraré este blog en temas relacionados con las emociones -a veces las más íntimas-,  a hablar de la atracción, del amor y el desamor, de la sensualidad -e incluso, si se tercia, del erotismo-, de la sorpresa, de la tristeza, del engaño, de la rabia … En un primer momento parece que incomoda un poco, ¿verdad? En cualquier caso, no soy nada pretenciosa: no soy experta en emociones, pero es un tema que me seduce. De hace un tiempo a esta parte he ido escribiendo pequeños relatos sobre experiencias vividas, o imaginadas, o sobre experiencias de otros que me las han contado, situaciones excitantes, emotivas; otras decepcionantes, frustrantes, … el mundo de las relaciones humanas y los sentimientos que se mezclan es extenso como la misma imaginación. Me gusta estar atenta y observar -he aquí el ojo que preside esta presentación- cómo se mueven -o “nos” mueven- las emociones, en mí y en otros, conocidos o extraños. Y pasarlo a texto para compartir en un blog es todo un reto.

Sin embargo, no descarto escribir en el futuro sobre otros temas, según nazcan nuevas inquietudes, aficiones, intereses y las ganas de explicar a quien me quiera seguir.

Ah! Debo hacer constar que no sé escribir; quiero decir que no tengo un don especial para la escritura. Tened en cuenta que los textos más largos que escribo son informes jurídicos. ¡Ya podéis imaginar!

En fin. ¡Veremos qué sale de este experimento!

Ah! Y escribiré tanto en catalán como en castellano, según me salga. Solo os pido que seáis benévolos con mis errores, barbarismos o expresiones incorrectas, pero agradeceré que me las indiquéis. Me interesa el uso correcto de las lenguas. Y dispuesta a aprender con humildad el arte de la escritura.

N.

(NOTA: Esta presentación la escribí en diciembre de 2014, cuando abrí el blog. Y no ha sido hasta hoy, 16 de julio de 2015, que me he decidido a publicarla, junto con mi primer y bien tímido “post”. Lo digo porque aparece como fecha de publicación el 13 de diciembre de 2014, pero no he sabido actualizarla… por aquello de mi analfabetismo tecnológico)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s